Jó nagy botrány lett, amikor egy fodrászat kiírta: csak férfiakat szolgál ki

Ez egy olyan történet, ami az egyik oldalról nézve faék egyszerű, a másik oldalon viszont jól mutatja, milyen hisztérikus is a világ. Németországban súlyos rasszista megjegyzésekkel fűszerezett gyűlöletvihart váltott ki az interneten egy zwickaui fodrászat ajtajára kifüggesztett felirat. A boltra ugyanis kiírták, hogy július 16-tól hat napon át délután négytől CSAK FÉRFIAKAT SZOLGÁLNAK KI. A történetet az lobbantotta lángra, hogy az üzletben ekkor egy szíriai fodrász dolgozott.

A fotó elterjedt a neten, és már érkeztek is rasszista gyalázkodások a szírai fordrász és a fodrászat ellen. Aki akarta, az ebbe a sztoriba rögtön a muszlim férfiak nőgyűlöletét és patriarchális világképét látta bele. Valaki azt ajánlotta: ha a szír fodrász nem hajlandó levágni német nők haját, inkább menjen vissza Szíriába.

Mi történt? Az üzlet maga is részt vesz a Németországba érkezett bevándorlók munkához juttatásában, ezért vették fel a szír fodrászt. Most nyár van. Mindenki szabadságon van, kevesen dolgoznak. Ezen a héten egyedül a szír fodrász ért rá délutánonként, neki viszont nincs női fodrász képesítése, csak a férfi frizurákhoz ért. Ennyi.

forrás: www.index.hu / JOÓB SÁNDOR

Nyitva tartás - fodrászüzlet Siófok

  • Hétfő

    09:00 - 19:00

  • Kedd

    09:00 - 19:00

  • Szerda

    09:00 - 19:00

  • Csütörtök

    09:00 - 19:00

  • Péntek

    09:00 - 19:00

  • Hétvége

    Zárva

©2024 Fodrász Siófok. Designed By KexDesign